Ваш браузер застарів

Оновіть браузер, щоб безпечніше, швидше та зручніше користуватися сайтом

Оновити браузер

Тарифи на доставку газу мають бути економічно обгрунтованими: Енергоспівтовариство

27 травня 2020

Збиткові тарифи на розподіл газу, що діяли протягом останніх шести років, призвели до накопичення боргів між усіма суб'єктами газового ринку. Про це 27 травня 2020 року заявив представник Секретаріату Економічного співтовариства ЄС Грегор Вейнзетталь на засіданні підкомітету по вопросам газової, газотранспортної Галузі та політики газопостачання профільного комітету Верховної Ради України

Тарифи на доставку газу мають бути економічно обгрунтованими: Енергоспівтовариство

ФОТО: ПАТ «Житомиргаз»

На думку представника Секретаріату Економічного співтовариства, вирівнювання тарифів операторів ГРМ до економічно обґрунтованого рівня з 1 липня 2020 року дасть змогу врегулювати проблему боргів за небаланси перед Оператором ГТС.

«Нас насторожує інформація про те, що є наміри скасувати заплановане на 1 липня 2020 року вирівнювання тарифів на розподіл до економічно обґрунтованого рівня. Ми настійно рекомендуємо провести таке вирівнювання, що дозволить вирішити проблему боргів за небаланси », - сказав Грегор Вейзенталь.

Наступною за значимістю причиною боргів на газовому ринку України, на думку представника Європейського Енергетичного співтовариства, є несанкціонований відбір газу підприємствами ТКЕ, а також відсутність приведення газу до стандартних умов при споживанні домогосподарствами. Крім того, експерт наголосив на необхідності забезпечення повного приладового обліку споживання газу.