Ваш браузер застарів

Оновіть браузер, щоб безпечніше, швидше та зручніше користуватися сайтом

Оновити браузер

Дерево життя

30 вересня 2022

Ви відмовляєтесь від паперових платіжок – ми саджаємо дерева!

Щомісячно наші газорозподільні компанії надсилають споживачам понад 7,5 млн паперових квитанцій. На їхній друк витрачається 15 тисяч пачок паперу, для виготовлення якого потрібно 750 дерев. Уявіть – це майже 2 гектари лісу, які щомісяця вирубують просто для того, щоб платіжка через хвилину після отримання полетіла у смітник! 

Ці дерева можна вберегти! Для цього достатньо відмовитися від паперових платіжок і використовувати замість них електронні. Електронні квитанції містять всю інформацію про спожитий газ та мають таку ж силу, як паперові. 

Переглянути їх можна будь-якої миті в особистому кабінеті споживача 104.ua та у мобільному додатку. До того ж в електронних сервісах 104.ua такі платіжки з’являються швидше, ніж паперові. 

Щорічно на планеті вирубують понад 15 млрд дерев, і кожне п'яте – аби виробити папір. На одну пачку паперу формату А4 потрібно 8 кілограмів деревини. Для друку 10 000 квитанцій потрібно 20 пачок паперу, на виготовлення якого йде 1 дерево. 

РГК закликає споживачів газу бути відповідальними та відмовлятися від паперових платіжок! На знак вдячності за це свідоме рішення ми зобов’язуємось за кожні 10 тисяч «скасованих» паперових квитанцій висадити по одному дереву. 

Чим більше споживачів відмовиться від паперових квитанцій, тим більше коштів ми заощадимо на їхньому друці, а отже зможемо закупити додаткові дерева. Міські алеї, сквери, парки, фруктові сади і навіть ліси – все це може з’явитися завдяки вам! 

Відмовитися від паперових платіжок дуже просто:

1. В особистому кабінеті споживача на сайті 104.ua чи у мобільному додатку потрібно обрати розділ «Розрахунки»  

2. Поставити галочку навпроти пункту «Відмовитися від паперового рахунку» 

Готово! Відтепер газорозподільна компанія щомісяця формуватиме для вас електронний рахунок.

Просто уявіть – ви не лише збережете від вирубування дерева, які б могли піти на друк рахунків, а й допоможете озеленити Україну! Це буде подвійна вигода для довкілля, нас з вами та наших нащадків! 

В Україні зараз триває війна, наші захисники протистоять безжальному ворогу. Ми віримо у нашу перемогу і тому саджаємо Дерева життя!